Aftensmad

Lam med bulgur og rabarberchutney

af Camilla Zarah Lawes 22. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 24: Ugens torsdagsopskrift er lam med bulgur og rabarberchutney. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 lammeryg (900 g)
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 stilke rosmarin

BULGURSALAT

  • 200 g bulgur
  • 1 granatæble
  • 4 forårsløg
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 5 spsk. friskhakket mynte

DRESSING

  • saft af granatæblet
  • 3 spsk. rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

RABARBERCHUTNEY

  • 4 stængler rabarber
  • ¼ dl vand
  • 6 spsk. rørsukker
  • 2 stjerneanis

En lammeryg er meget dekorativ, men alternativt kan du vælge at stege nogle lammekoteletter på panden. 

1. Bulgursalat: Kog bulgur efter pakkens anvisning. Halvér granatæblet, og frigør kernerne (gem saften). Rens og snit forårsløg. Riv mozzarella i små stykker. Vend alt sammen med bulgur og friskhakket mynte.

 

2. Dressing: Bland granatæblesaft sammen med rapsolie, salt og peber, og vend dressingen i bulgursalaten.

 

3. Rabarberchutney: Rens rabarber, og skær dem i skiver. Kog dem med vand, sukker og stjerneanis ved svag varme i 10 minutter. Afkøl helt.

 

4. Tænd ovnen på 180°. Rids benene på lammeryggen fri for kødrester og sener, og snit fedtet i skrå tern. Brun kødets fedtside på en varm pande. Vend det, og brun kødsiden i 3 minutter. Læg kødet på en bradepande med bagepapir, og krydr med salt, peber og rosmarin. Steg det i ovnen i 12 minutter. Lad kødet hvile i 5 minutter, og skær det så i skiver med 2 ben på hvert stykke.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Stegte bøffer og kartoffelsalat med rygeostdressing – Få opskriften her

Trisdag: Æggekage med røget laks, nye kartofler og spinat – Få opskriften her

Onsdag: Grillet svinemørbrad med aspargessalat og gedeostetoast – Få opskriften her