Aftensmad

Lam med bulgur og rabarberchutney

af Camilla Zarah Lawes 15. juni 2015
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 24: Ugens torsdagsopskrift er lam med bulgur og rabarberchutney. Få opskriften her

Lam med bulgur og rabarberchutney til 4 personer

En lammeryg er meget dekorativ, men alternativt kan du vælge at stege nogle lammekoteletter på panden.  Tid: 35 minutter. Ovntid: 12 minutter.    DET SKAL DU BRUGE 1 lammeryg (900 g) salt og friskkværnet peber 6 stilke rosmarin   BULGURSALAT 200 g bulgur 1 granatæble 4 forårsløg 1 kugle frisk mozzarella 5 spsk. friskhakket mynte   DRESSING saft af granatæblet 3 spsk. rapsolie salt og friskkværnet peber   RABARBERCHUTNEY 4 stængler rabarber ¼ dl vand 6 spsk. rørsukker 2 stjerneanis  

Opskrift - sådan laver du Lam med bulgur og rabarberchutney

  1. Bulgursalat: Kog bulgur efter pakkens anvisning. Halvér granatæblet, og frigør kernerne (gem saften). Rens og snit forårsløg. Riv mozzarella i små stykker. Vend alt sammen med bulgur og friskhakket mynte.   2. Dressing: Bland granatæblesaft sammen med rapsolie, salt og peber, og vend dressingen i bulgursalaten.   3. Rabarberchutney: Rens rabarber, og skær dem i skiver. Kog dem med vand, sukker og stjerneanis ved svag varme i 10 minutter. Afkøl helt.   4. Tænd ovnen på 180°. Rids benene på lammeryggen fri for kødrester og sener, og snit fedtet i skrå tern. Brun kødets fedtside på en varm pande. Vend det, og brun kødsiden i 3 minutter. Læg kødet på en bradepande med bagepapir, og krydr med salt, peber og rosmarin. Steg det i ovnen i 12 minutter. Lad kødet hvile i 5 minutter, og skær det så i skiver med 2 ben på hvert stykke.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Stegte bøffer og kartoffelsalat med rygeostdressing – Få opskriften her

Trisdag: Æggekage med røget laks, nye kartofler og spinat – Få opskriften her

Onsdag: Grillet svinemørbrad med aspargessalat og gedeostetoast – Få opskriften her

Fredag: Panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat – Få opskriften her