En lækker lakselasagne der er noget nær en luksus-lasagne. Den her er med ricotta og spinat, der gør den ekstra mumset og lækker. Få den skønne opskrift her!
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
2 fed hvidløg
olivenolie til stegning
1 squash
250 g frisk spinat
250 g ricotta
1 dl piskefløde
skal og saft af ½ usprøjtet citron
friskrevet muskatnød
salt og friskkværnet peber
1 pakke lasagneplader
600 g fersk laks
2 friske mozzarellakugler (ca. 250 g i alt)
TIL SERVERING
1 bakke blandet salat
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
Opskrift: Lakselasagne med spinat og ricotta
Tænd ovnen på 175°.
Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde.
Skyl og flæk squashen på langs, og skær den i halve skiver. Steg dem sammen med løg i 5 minutter.
Skyl spinaten, og steg den med i gryden, indtil bladene falder sammen.
Tilsæt ricotta, fløde, citronsaft og fintrevet citronskal, og rør rundt, så du får en cremet sauce. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Fordel ¼ af saucen i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader over, og top med endnu ¼ af saucen. Fordel dernæst halvdelen af laksen skåret i mindre stykker oven på saucen, og top med lasagneplader. Gentag med sauce og laks, og slut med lasagneplader og sauce.
Top overfladen med mozzarella revet i mindre stykker, og dæk fadet til med alufolie, så osten ikke branker.
Sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Tag så alufolien af, og bag lasagnen færdig i yderligere 10 minutter, så osten bliver gylden.
Servering: Skyl og tør salaten, og fordel den på et fad.
Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr let med salt og peber.