Lakselasagne
Aftensmad

Lækker lakselasagne med spinat

af Emma Martiny 8. april 2021
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
En lækker lakselasagne der er noget nær en luksus-lasagne. Den her er med ricotta og spinat, der gør den ekstra mumset og lækker. Få den skønne opskrift her!
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 1 squash
  • 250 g frisk spinat
  • 250 g ricotta
  • 1 dl piskefløde
  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • friskrevet muskatnød
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 pakke lasagneplader
  • 600 g fersk laks
  • 2 friske mozzarellakugler (ca. 250 g i alt)

TIL SERVERING

  • 1 bakke blandet salat
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift: Lakselasagne med spinat og ricotta

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde.
  3. Skyl og flæk squashen på langs, og skær den i halve skiver. Steg dem sammen med løg i 5 minutter.
  4. Skyl spinaten, og steg den med i gryden, indtil bladene falder sammen.
  5. Tilsæt ricotta, fløde, citronsaft og fintrevet citronskal, og rør rundt, så du får en cremet sauce. Smag til med muskatnød, salt og peber.
  6. Fordel ¼ af saucen i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader over, og top med endnu ¼ af saucen. Fordel dernæst halvdelen af laksen skåret i mindre stykker oven på saucen, og top med lasagneplader. Gentag med sauce og laks, og slut med lasagneplader og sauce.
  7. Top overfladen med mozzarella revet i mindre stykker, og dæk fadet til med alufolie, så osten ikke branker. 
  8. Sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Tag så alufolien af, og bag lasagnen færdig i yderligere 10 minutter, så osten bliver gylden.
  9. Servering: Skyl og tør salaten, og fordel den på et fad.
  10. Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr let med salt og peber.
  11. Servér sammen med lakselasagnen.

 

Prøv også: Ovnbagt laksefilet med kartofler