Gyros-kyllingespyd med græsk salat og yoghurtdip
Aftensmad

Lækker Gyros-kyllingespyd med græsk salat og yoghurtdip

9. december 2021
Gyros er den græske kebab, der her laves i en udgave med kylling og serveres med lune pitabrød og græsk salat. Her får du opskriften på gyros-kyllingespyd med græsk salat og yoghurtdip
7 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 2 min

Gyros-kylling

  • 500 g kylling i strimler
  • 2 spsk. gyroskrydderi
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • Træspyd

Yoghurtdip:

  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ citron
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber

Græsk salat:

  • 1 agurk
  • 2 bøftomater
  • 1 rødløg
  • 145 g kalamataoliven
  • 75 g feta
  • Salt og peber
  • 3 spsk. olivenolie

Til servering:

  • 4 pitabrød

Opskrift - sådan laver du gyros-kyllingespyd med græsk salat og yoghurtdip

  1. Vend kyllingestrimlerne i gyroskrydderi, salt, peber og olie, og lad det trække på køl i mindst 30 minutter.
  2. Yoghurtdip: Rør alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber.
  3. Græsk salat: Skyl agurk og tomater, og skær dem i tern. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Anret det hele på et fad, og pynt med oliven og smuldret feta. Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie.
  4. Tænd ovnen på 200° med grillfunktionen tændt. Sæt kyllingestrimlerne på spyd. Steg dem i ovnen i ca. 7 minutter, til kødet er gennemstegt. Servér sammen med græsk salat, yoghurtdip og lunede pitabrød.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.