Nem og lækker labskovs
Aftensmad

Labskovs med vildtkød og rødbeder

af Christine Bille Nielsen 7. februar 2022
Foto: Henrik Freek
Vi elsker labskovs! I denne uge bliver aftensmaden fyldt med ekstra mange grøntsager, fuldkornsprodukter, fisk og magert kød. Her får du opskriften på labskovs med vildtkød og rødbeder
1 personer

INGREDIENSER TIL LABSKOVS

  • 500 g vildtkød i tern (eller oksesmåkød)
  • ½ l vand
  • 1 tsk. salt samt friskkværnet peber
  • 5 hele peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 2 store løg
  • ½ knoldselleri
  • 1 kg kartofler

TILBEHØR TIL LABSKOVS

  • 200 g lange, tynde rødbeder
  • 2 spsk. æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 bundt purløg
  • rugbrød

Opskrift - sådan laver du labskovs med vildtkød og rødbeder

  1. Labskovs: Kom kød og vand i en gryde med salt, peberkorn og laurbærblade. Kog op, og fjern skum fra overfladen. Skru ned, og lad kødet koge ved svag varme. Pil og hak løg. Skræl knoldselleri og kartofler, og skær dem i store tern. Kom løg, knoldselleri og kartofler i gryden med kødet, og kog i 45 minutter. Rør godt rundt i gryden, så kartoflerne moser lidt ud. Tilsæt lidt mere vand, hvis labskovsen er blevet for tyk. Smag til med mere salt og peber.
  2. Råmarinerede rødbeder: Skræl rødbederne, og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg dem i en skål med iskoldt vand i 30 minutter. Lad rødbederne dryppe godt af. Vend rødbederne med æbleeddike, salt og peber.
  3. Servering: Anret labskovs i en skål eller på et fad, og drys med klippet purløg. Servér med de råmarinerede rødbeder og rugbrød.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER