Kyllingesuppe med tortellini
Mad

Kyllingesuppe med tortellini

31. oktober 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Den cremede kyllingesuppe er lige, hvad man har lyst til på kolde, blæsende dage. Her får du opskriften på kyllingesuppe med tortellini.
45 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 2 fed hvidløg
  • 2 porrer
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 4 stilke bladselleri
  • 2 pastinakker
  • 3 store gulerødder
  • 250 g frisk tortellini
  • 250 g frisk spinat
  • 300 g ærter fra frost
  • 1 dl piskefløde
  • 1 citron
  • Salt og peber

Til servering:

  • 1 håndfuld kruspersille
  • 30 g parmesan
  • 1 flute

Opskrift - sådan laver du kyllingesuppe med tortellini

  1. Læg kyllingefileterne i kogende bouillon i en gryde. Lad det simre svagt under låg i 20 minutter, til kødet er gennemstegt.
  2. Tag kødet op, og riv det i mindre stykker. Gem bouillonen.
  3. Pil og pres hvidløg.
  4. Rens porrer, skær bunden og de grønne blade fra, og skær porrerne i skiver. Steg hvidløg og porrer i olivenolie i en stor gryde.
  5. Rens bladselleri, og skær den i skiver.
  6. Skrub eller skræl pastinakker og gulerødder, og skær dem i tern.
  7. Vend bladselleri, pastinakker og gulerødder i gryden, og lad dem stege med i et par minutter.
  8. Hæld grøntsagsbouillonen i gryden.
  9. Lad suppen koge i 20 minutter, til grøntsagerne er møre.
  10. Lad tortellini koge med i gryden de sidste 5 minutter.
  11. Skyl spinaten. Rør spinat, frosne ærter og trevlet kylling i gryden.
  12. Lad suppen simre, til spinaten falder sammen, og ærterne er tøet op.
  13. Smag til med fløde, citronsaft, salt og peber.
  14. Servér med persille, friskhøvlet parmesan og flute.

Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også