Aftensmad

Kyllingesuppe med lime og ægnudler

af Susanne Palmqvist 20. april 2012
Foto: Anders Schønnemann
En dejlig frisk kyllingesuppe med en mild, men god og markant smag. Brug de tynde ægnudler, de føles gode i munden i en suppe

Jeg synes, nudlerne får en god konsistens, når de både udblødes og koges, men du kan springe udblødningen over. Se også altid kogetid på pakken. Kog evt. lidt ekstra kylling, så har du til en salat, og får en bedre smag til suppen.(4 personer)1 l vand + hønsebouilloneller Herbamare-urtebouillon6 tynde skiver frisk ingefær1 lille rød eller grøn chilipeber i skiver2 stilke citrongræs, banket flade med skaftet af en kniv4 kaffir-limeblade2 kyllingebryster med ben eller 2-3 lår/overlår125 g ægnudler70-100 g bønnespirereller ærteskud1 finthakket skalotteløglimesaftsalt1 lille bdt. koriander, hakketKog bouillonen med ingefær, chili, knust citrongræs og limeblade i 10 minutter. Kom kyllingen i, og kog den med i 15 minutter (lår koges 25 minutter). Tag kødet op, og si suppen. Riv kødet i trevler med en gaffel, og gem det. Læg nudlerne i blød i koldt vand i 10 minutter. Kog dem derefter i kogende, letsaltet vand i 3-5 minutter, til de er tilpas bløde. Kom dem straks i koldt vand, og lad dem dryppe helt af i en si. Klip dem evt. i mindre stykker. Skyl spirerne. Kom den siede suppe i en gryde med det hakkede løg, og bring det i kog. Smag til med limesaft og salt. Kom kylling og nudler i, og varm suppen godt igennem. Servér suppen rygende varm med en håndfuld spirer i og drys af koriander.Omelet med stegte tomater