kyllingespyd
Aftensmad

Kyllingespyd i krydret marinade

af Susanne Palmqvist 19. oktober 2012
Foto: Anders Schønnemann
Den saftige kylling grillet i en skøn marinade smager godt med den krydrede salsa til. Sukkeret i marinaden giver en fin, karamelliseret overflade
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • træspyd
  • 3-4 kyllingebryster i grove terninger
  • 2 appelsiner i kvarte skiver

MARINADE

  • 3 spsk. ketchup
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 spsk. sød eller stærk chilisauce
  • 1½ spsk. sød soja (gerne ketjap manis)
  • 2 tsk. rørsukker
  • kværnet peber

SALSA

  • 2 spsk. ketchup
  • 1 spsk. sød eller stærk chilisauce
  • 1 lille løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 rød peberfrugt i små terninger
  • 5 små sherrytomater i små terninger, uden kerner
  • 2 ringe usødet (eller frisk) ananas i terninger

TILBEHØR

  • bulgur, quinoa, couscous eller ris og en grøn salat

Opskrift - sådan laver du kyllingespyd i krydret marinade

 

1. Læg træspyddene i koldt vand ½-1 time før brug, hvis du griller på grill eller i ovn.

2. Rør marinaden sammen. Vend kødet i marinaden, og lad det trække i mindst ½ time på køl. Rør ketchup og chilisauce sammen til salsaen, og vend resten i. Smag til med peber og evt. salt. Sæt kødet på spyd med små stykker appelsin imellem. Drys med salt, og gril dem nogle minutter på alle 4 sider. Servér straks med tilbehør og salsa. Pres saften fra appelsinskiverne ud over kødet.

Prøv også: Kyllingespyd med tzatziki og græsk salat

 

Andre lækre opskrifter