kyllingelasagne
Aftensmad

Kyllingelasagne med grøn salat

af Camilla Zarah Lawes 26. april 2022
Foto: Columbus Leth
Skift det traditionelle oksekød ud med hakket kyllingekød og masser af grøntsager, og sæt en saftig og mild lasagne på bordet. Her får du opskriften på kyllingelasagne med grøn salat
35 min 4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • ½ aubergine
  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk. tørret oregano
  • ½ dåse hakkede tomater (200 g)
  • 1 portion Mornaysauce (500 g)
  • 1 pakke lasagneplader
  • 100 g revet mozzarella

KØDSAUCE

  • 2 løg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 500 g hakket kyllingekød
  • 4 stilke oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ dåse hakkede tomater (200 g)
  • 2 dl grøntsagsbouillon

GRØN SALAT

  • 2 mini-romainesalater
  • 1 rødløg
  • ½ dl rapsolie
  • 3 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk. grov sennep
  • salt

1. Rens aubergine, squash og peberfrugt, og skær dem i grove stykker. Steg dem i olie i en gryde sammen med hakket hvidløg, og krydr med salt, peber og oregano. Tilsæt hakkede tomater, og lad det simre i 10 minutter. 

 

2. KØDSAUCE: Pil og hak løg. Steg det i olie i en gryde. Tilsæt kødet, lidt ad gangen, og steg det lysebrunt. Krydr med oregano, salt og peber. Tilsæt hakkede tomater og bouillon, og lad kødsaucen simre i 20 minutter. Bland kødsaucen med grøntsagssaucen.

 

3. Læg et lag kød- og grøntsagssauce i bunden af et smurt ovnfad (20 x 20 cm), fordel Mornaysauce over, og læg lasagneplader ovenpå. Gentag, og slut af med ost. Bag lasagnen i ovnen ved 180° i ca. 35 minutter.

 

4. GRØN SALAT: Skyl og snit salaten. Hak løg fint. Bland olie, eddike, sennep og salt, og dryp det over salaten.