Kyllingelår med peberfrugt-caprese
Aftensmad

Kyllingelår med peberfrugt-caprese

af Emma Martiny 17. oktober 2019
Foto: Winnie Methmann
Udskift tomaterne i din capresesalat med bagte peberfrugter for en anderledes og fyldig smag. Her får du opskriften på kyllingelår med peberfrugt-caprese.
35 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 hele kyllingelår
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Salt og peber

Peberfrugt-caprese:

  • 4 røde peberfrugter
  • 1 dåse artiskokhjerter i vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 frisk mozzarellakugle
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Tilbehør:

  • 4 dl speltkerner

 

Opskrift - sådan laver du kyllingelår med peberfrugtcaprese

Tænd ovnen på 200°. Gnid kyllingelårene med olivenolie, timian, salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen i ca. 35 minutter, eller indtil kyllingelårene er gennemstegt.

Tilbehør: Kog speltkernerne efter anvisningen på posen.

Peberfrugt-caprese:

Rens peberfrugterne, og skær dem i kvarte.

Hæld lagen fra artiskokhjerterne, og halvér dem.

Fordel peberfrugter og artiskokhjerter på en bageplade med bagepapir. Vend dem med halvdelen af olien, og krydr med salt og peber.

Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter (sammen med kyllingen), til peberfrugterne er møre og let gyldne. Fordel peberfrugt og artiskokhjerter på et fad, og riv mozzarella over i mindre stykker.

Dryp med resten af olien og balsamico, og pynt med basilikum.

Servér kyllingelår med speltkerner og peberfrugt-caprese.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tigerrejer med nudler i peanutbuttersauce - Få opskriften her

Onsdag: Fladbrødspizza med feta og æg - Få opskriften her

Torsdag: Mexicansk picadillo - Få opskriften her

Fredag: Saltimbocca og lun bønnesalat med svampe - Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter