Kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce og mangosalat
Aftensmad

Kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce og mangosalat

af Emma Martiny 19. september 2019
Foto: Winnie Methmann
Her får du opskriften på kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce og mangosalat. Krydret med klassisk thailandsk satay-marinade.
15 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 2 spsk. kokosmælk
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. karry
  • 3 cm frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg

MANGOSALAT

  • 1 mango
  • 1 rødløg
  • ½ frisk rød chili
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 dl risvinseddike
  • ½ tsk. salt

PEANUTBUTTERSAUCE

  • 2 dl kokosmælk
  • 4 spsk. peanutbutter
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • ½ lime
  • 2 spsk. fiskesauce

TILBEHØR

  • 4 dl jasminris

Sådan laver du kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce og mangosalat 

  1. FARS: Rør kyllingekød, kokosmælk, fiskesauce og karry sammen i en skål.
  2. Riv ingefær fint.
  3. Pil og pres hvidløg. Rør begge dele i farsen, og stil farsen på køl i 30 minutter.
  4. MANGOSALAT: Skræl mango, og skær den i tern.
  5. Pil og hak rødløget fint.
  6. Rens og hak chilien helt fint.
  7. Hak koriander groft.
  8. Rør eddike og salt sammen i en skål.
  9. Tilsæt mangotern, rødløg, chili og koriander, og sæt salaten i køleskabet indtil servering – gerne i mindst 30 minutter.
  10. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.
  11. FARS FORTSAT: Form små frikadeller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  12. Steg frikadellerne i ovnen ved 175° i 10-15 minutter, til de er gennemstegte og gyldne.
  13. PEANUTBUTTERSAUCE: Bland alle ingredienserne i en lille gryde, og bring saucen op til kogepunktet under omrøring.
  14. Tag saucen af blusset, så snart den koger.
  15. Smag til, og servér til kyllingefrikadeller, mangosalat og ris.