https://imgix.femina.dk/media/article/ugens_madplan_tirsdag.jpg
Mad

Kyllingefad med pikantsauce

2. april 2020
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Erstat den klassiske mørbrad med kylling for en mere hverdagsvenlig opskrift, hvor det kombineres i et fad med den lækreste pikantsauce.
40 min4 personer

Det skal du bruge

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 100 g bacon i tern
  • Salt og peber
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 røde peberfrugter
  • 250 g champignoner
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 200 g pikantost
  • 1½ dl piskefløde

Tilbehør:

  • 4 dl ris
  • 1 håndfuld frisk timian

Kyllingefad med pikantsauce

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Steg bacon sprød på en stor pande, og lad ternene dryppe af på fedtsugende papir.
  3. Krydr kyllingekødet godt med salt og peber, og brun dem i baconfedtet på panden. Læg kyllingen over i et ovnfast fad, og drys bacon over.
  4. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Steg begge dele på panden i smør. Rens peberfrugter, og skær dem i tern. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Lad peberfrugter og svampe stege med på panden.
  5. Tilsæt finthakket timian. Lad det hele stege, til det tager farve.
  6. Rør hakkede tomater, tomatpuré, pikantost og fløde i panden. Smag til med salt og peber, og fordel saucen i fadet. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
  7. Tilbehør: Kog ris efter pakkens anvisning. Drys timian over den færdige ret, og servér med ris til.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også