Aftensmad

Kyllingefad med pikantsauce

af Emma Martiny 2. april 2020
Foto: Winnie Methmann
Erstat den klassiske mørbrad med kylling for en mere hverdagsvenlig opskrift, hvor det kombineres i et fad med den lækreste pikantsauce.
40 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 100 g bacon i tern
  • Salt og peber
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 røde peberfrugter
  • 250 g champignoner
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 200 g pikantost
  • 1½ dl piskefløde

Tilbehør:

  • 4 dl ris
  • 1 håndfuld frisk timian

Opskrift - sådan laver du kyllingefad med pikantsauce

Tænd ovnen på 180°. Steg bacon sprød på en stor pande, og lad ternene dryppe af på fedtsugende papir. Krydr kyllingekødet godt med salt og peber, og brun dem i baconfedtet på panden. Læg kyllingen over i et ovnfast fad, og drys bacon over. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Steg begge dele på panden i smør. Rens peberfrugter, og skær dem i tern. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Lad peberfrugter og svampe stege med på panden. Tilsæt finthakket timian. Lad det hele stege, til det tager farve. Rør hakkede tomater, tomatpuré, pikantost og fløde i panden. Smag til med salt og peber, og fordel saucen i fadet. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.   Tilbehør: Kog ris efter pakkens anvisning. Drys timian over den færdige ret, og servér med ris til.  
    UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sandwich med tunsalat

Tirsdag: Kyllingefad med pikantsauce

Onsdag: Spanakopita-tærte

Torsdag: Fettuccine med salsiccia og salvie

Fredag: Burger med bearnaisemayo

 
 

Læs også