Aftensmad

Kyllingedeller med courgetter og nødder

af Susanne Palmqvist 1. juli 2021
Foto: Anders Schønnemann
Revet courgette gør farsen saftig og samtidig sund. De små kyllingedeller kan spises med mange slags tilbehør, eller til frokost med gnavegrønt.
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 spsk. durummel (eller alm. hvedemel)
  • 1 stort æg
  • 300 g groftrevet courgette
  • 1 stor håndfuld frisk merian eller basilikum
  • evt. ½-1 dl mælk
  • salt og kværnet peber
  • 50 g hakkede hasselnødder eller pinjekerner
  • neutral olie til stegning (f.eks. vindruekerneolie)

Salat:

  • 1 revet courgette
  • 1 spidskål i tynde strimler
  • 1 tsk. lys vineddike
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • persille eller dild

Opskrift - sådan laver du kyllingedeller med courgetter og nødder

  1. Rør en god fast fars, og lad den stå i ½ time. Courgetterne afgiver lidt væde, så pas på med ikke at røre for meget mælk i farsen.
  2. Lav salaten imens: Vend den snittede kål med eddike og salt. Lad det stå i 10 minutter.
  3. Vend courgette og olie i, og smag evt. til med friskhakket persille eller dild.
  4. Varm et godt lag olie op i en wok eller dyb pande. Form små frikadeller af farsen, og steg dem gyldne i olien.
  5. Ikke for mange ad gangen, så koger de og suger for meget af fedtstoffet.
  6. Læg dellerne til afdrypning på køkkenrulle. Servér dem sammen med salaten.

 

Prøv også at lave disse Italian wraps