Kylling korma med basmatiris
Aftensmad

Kylling korma med basmatiris

af Emma Martiny 23. maj 2019
Foto: Winnie Methmann
Korma er en indisk klassiker, der heldigvis er supernem at lave selv. Husk at lade kyllingekødet marinere længe (8-24 timer), så det bliver mørt og smagfuldt. Her får du opskriften på kylling korma med basmatiris
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kylling i strimler
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl yoghurt naturel 3,5 %
  • 1 limefrugt
  • 2 spsk. garam masala
  • 1 spsk. karry
  • salt og peber

SAUCE

  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • salt og peber

TILBEHØR:

  • 4 dl basmatiris
  • 20 g mandelflager
  • 1 håndfuld frisk koriander

Opskrift - sådan laver du kylling korma med basmatiris 

  1. Læg kyllingekødet i en skål eller frysepose. Pil og riv hvidløg. Skræl og riv ingefær. Rør hvidløg og ingefær sammen med olie, yoghurt, friskpresset limesaft og krydderier. Vend kyllingekødet i marinaden, og lad det marinere 8-24 timer i køleskabet.   2. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.   3. SAUCE: Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Steg dem i olie i en gryde, til løgene bliver klare. Tilsæt marineret kylling, og lad det stege, til kødet er brunet. Krydr med garam masala, og vend rundt. Tilsæt kokosmælk og tomatpuré, og bring blandingen i kog. Lad retten simre i 20 minutter. Smag til med salt og peber. Servér med ris, og drys med mandelflager og koriander.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Dampet kuller i fad med krydderurtekartofler - Få opskriften her

Tirsdag: Fyldte portobellosvampe med bønnesalat - Få opskriften her

Onsdag: Grøn risotto med bacon - Få opskriften her

Fredag: Hotdogs med rødløgsrelish - Få opskriften her

 

Læs også