Kylling i rød peanut-curry
Aftensmad

Kylling i rød peanut-curry

af Emma Martiny 14. februar 2019
Foto: Winnie Methmann
Du skal nok få varmen af den krydrede gryderet, der indeholder både frisk chili og rød karrypasta. Her får du opskriften på kylling i rød peanut-curry
15 min 4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 portobellosvampe
  • 1 spsk. kokosolie til stegning
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 500 g kyllingebrystfilet i strimler
  • 2 dåser kokosmælk
  • 5 tørrede kaffir-limeblade
  • ½ limefrugt
  • 3 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. kokossukker ell. a. sukker
  • 200 g risnudler
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 dl saltede peanuts
  • 1 frisk rød chili

Opskrift - sådan laver du kylling i rød peanut-curry 

 

Rens portobellosvampene, og skær dem i skiver. Steg svampene i kokosolie på en pande med høje kanter, til de begynder at blive gyldne. Pil løg, skær det i tynde skiver, og lad dem stege med på panden, til de bliver klare. Tilsæt presset hvidløg og revet ingefær sammen med kylling og karrypasta. Vend rundt, til kødet er brunet. Hæld kokosmælk på panden, og tilsæt kaffir-limeblade. Lad retten simre ved svag varme i 15 minutter. Tilsæt friskpresset limesaft og peanutbutter, og smag til med fiskesauce og sukker. Kog risnudlerne efter anvisningen på posen. Si vandet fra, og vend dem forsigtigt i retten. Hak koriander, og vend det i (gem lidt til pynt). Drys med hakkede peanuts, koriander og tynde skiver chili over inden servering.   TIP: Kokosolie og -sukker kan sagtens skiftes ud med f.eks. olivenolie og rørsukker.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksefad med rodfrugter - Få opskriften her

Tirsdag: Pitabrød med edamame-falafler og haydari - Få opskriften her

Onsdag: Fyldte kartofler med æg og bacon - Få opskriften her

Fredag: Aubergineruller med bolognese - Få opskriften her