Opskrift på kylling i flødetomatsauce med svampe
Aftensmad

Kylling i flødetomatsauce med svampe

af Camilla Biesbjerg Markussen 5. december 2019
Foto: Columbus Leth
En varm gryderet er hyggemad på en herlig fredag. Servér den med ris og måske et godt glas rødvin til. Her får du opskriften på kylling i flødetomatsauce med svampe.
35 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 løg
  • 250 g brune champignoner
  • 1 peberfrugt
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. Paprika
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse cherrytomater
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. Æbleeddike
  • ½ tsk. Sukker
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • 4 dl ris
  • 1 håndfuld kruspersille

Opskrift – sådan laver du kylling i flødetomatsauce med svampe

Skær kylling i strimler. Pil løg, og skær det i tynde både. Rens champignoner, og skær dem i halve. Rens peberfrugt, og skær den i brede strimler. Brun kyllingekødet i olie i en gryde. Læg det til side, men lad gryden være varm. Steg løg, champignoner og peberfrugt i gryden i 2-3 minutter. Læg kødet tilbage i gryden, og krydr med paprika og timian. Tilsæt tomatpuré, og rør godt rundt. Hæld bouillon, cherry-tomater og fløde i gryden, og bring saucen i kog. Skru ned for varmen, og lad retten småkoge i 15 minutter. Smag saucen til med æbleeddike, sukker, salt og peber.

Tilbehør:Kog ris efter anvisning på emballagen. Servér risene til kylling i flødetomatsauce, og drys med hakket persille.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller og vintersalat med kikærter, appelsin og granatæblekerner – få opskriften her

Tirsdag: Fladbrødspizza med syrlige rødløg, valnødder og feta – få opskriften her

Onsdag: Jordskokkesuppe med torsk, kørvel og pancetta – få opskriften her

Torsdag: Spinatlasagne med valnødder og svampe – få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter