Mad
22. april 2021

Kylling i fad med tomater og rødløg

Denne uges hverdagsopskrifter byder på nemme ovnretter. Her får du opskriften på kylling i fad med tomater og rødløg
Af: Susanne Palmqvist
https://imgix.femina.dk/media/article/1412-mad-fredag.jpg

Foto: Henrik Freek

Denne uges hverdagsopskrifter byder på nemme ovnretter. Her får du opskriften på kylling i fad med tomater og rødløg
45 min4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

Det skal du bruge

  • 4 store kyllingelår med overlår (ca. 800 g)
  • 1-2 spsk. garam masala
  • salt
  • 1 bakke cherrytomater på stilk (400 g)
  • 6 mellemstore rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1½ spsk. olie
  • saft af 1 citron (eller 1 appelsin)
  • en håndfuld persille

Tilbehør

  • 2½ dl grov bulgur
  • 5 dl vand
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
Annonce

Opskrift -sådan laver du kylling i fad med tomater og rødløg

  1. Dup kyllingelårene tørre. Læg dem i et stort, ovnfast fad, og drys godt med garam masala og salt. Skyl tomaterne, og pil løg og hvidløg. Del løgene i 4-6 både hver.
  2. Fordel det hele i fadet, og dryp med olie og citron- eller appelsinsaft. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 45 minutter, til kyllinge-lårene er gennemstegte.
  3. Kog bulguren i letsaltet vand i 12 minutter under låg. Sluk, og lad den stå 10 minutter. Rør den igennem med en gaffel, og vend olie i.
  4. Servér kyllingen direkte fra fadet med et drys hakket persille, og brug den dejlige stegesky fra fadet som sauce.
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.