Krydret rødkål
Mad

Krydret rødkål

11. december 2015
af Julie Hey
Foto Betina Hastoft
Denne opskrift på krydret rødkål er et lækkert alternativ til den klassiske rødkålssalat

Opskriften rækker til 4 personer. Det tager 15 minutter + kogetid at lave krydret rødkål

Prøv også en lækker julesalat med rødkål, fennikel og appelsin

Ingredienser til krydret rødkål

1 rødkål

2 spsk smør

1 spsk olivenolie

1 appelsin

1½ dl balsamicoeddike

1 dl rørsukker

2-3 kanelstænger

1-2 stjerneanis

180 g tørrede bær, tranebær, kirsebær, blåbær

Derfor skal du spise kål!

Sådan gør du

Fjern stokken og snit rødkålen fint. Kom den i en stor gryde med smør og olivenolie og steg den under omrøring i et par min.

Skræl appelsinen helt ind til kødet og fileter appelsinkødet over en skål, så saften opsamles.

Tilsæt resten af ingredienserne på nær appelsinkødet og lad det simre ved svag varme i 20-25 min. Smag evt. til med sukker.

Anret kålen med appelsinstykker og server eventuelt til flæskesteg, and eller kogt skinke.

Danske nationalretter - få opskrifterne her!

Læs også