Aftensmad

Krydrede kødboller i chili-tomat-sauce

af Susanne Palmqvist 2. marts 2022
Foto:Henrik Freek
I denne uge står den på lækre retter fyldt med vitaminer og energi. Her får du opskriften på krydrede kødboller i chili-tomat-sauce
4 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 500 g hakket svin- og kalvekød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. stærk chilisauce
  • 1 tsk. mild paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning

TOMATSAUCE

  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 dåse grofthakkede tomater med oregano og basilikum
  • 1 dl Hot Taco Sauce (Tex Mex)
  • saft af 1 appelsin
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • kogt spaghetti
  • klippet purløg eller oregano

Den røde sauce med tomater og peberfrugt er frisk og spicy på samme tid.

1. Pil og hak hvidløget helt fint. Bland det i kødet sammen med æg, mel, chilisauce og krydderier, og rør det til en fast fars. Tril valnøddestore kødboller med fugtige hænder. Steg dem i lidt olie på panden, så de får farve på alle sider.

 

2. Tomatsauce: Hak løg og hvidløg, skær peberfrugten i store terninger, og svits det i olie i en gryde. Tilsæt tomater, tacosauce og appelsinsaft. Lad det simre 10-15 minutter, og smag til med salt og peber. Læg kødbollerne i tomatsaucen, og varm dem godt igennem. Servér med friskkogt spaghetti og et drys krydderurt.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Rispilaf med nødder og barbecueschnitzler - Få opskriften her

Oksesteaks med lilla løgkompot - Få opskriften her

Ovnbagt fisk med to slags rødbeder - Få opskriften her

Lynstegte grøntsager i wok - Få opskriften her