

Krydrede kikærter i tomat med pocherede æg
DET SKAL DU BRUGE
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 2 røde peberfrugter
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1 spsk. stødt koriander
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 2 tsk. røget paprika
- 2 tsk. gurkemeje
- salt og friskkværnet peber
- 1 dl soltørrede tomater i olie (drænede)
- 2 dåser kikærter
- 2 dåser hakkede tomater
- 100 g frisk spinat
- 1 bundt koriander
- fladbrød eller naanbrød
POCHEREDE ÆG
- 4 æg
- 1 l vand
- 3 spsk. eddike
1. Pil og hak løg fint. Pres hvidløg. Rens peberfrugterne, og skær dem i strimler. Steg spidskommen og koriander i olie i en gryde et par minutter, inden de snittede grøntsager tilsættes. Steg, indtil løgene bliver gennemsigtige og peberfrugtstrimlerne bløde. Tilsæt paprika, gurkemeje, salt, peber og grofthakkede soltørrede tomater. Lad det stege yderligere et par minutter. Skyl kikærterne, og tilsæt dem sammen med hakkede tomater. Lad retten simre, mens du pocherer æggene.
2. POCHEREDE ÆG: Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet er lige under kogepunktet. Slå et æg ud i en kop. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du skaber en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig om blommen. Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Imens kan du skabe endnu en hvirvel i midten af gryden og pochere det næste æg.
3. Skyl spinaten, og vend den i gryderetten, så den netop falder sammen. Fordel retten i dybe tallerkener. Top med et pocheret æg, og drys med koriander. Servér straks med lunt brød.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Paneer curry – Få opskriften her
Tirsdag: Fish’n’chips med quinoa-panering og tatarsauce – Få opskriften her
Onsdag: Nachos af søde kartofler med kylling, majs og lyn-salsa – Få opskriften her
Fredag: Mørbrad-satay med peanutbuttersauce og agurkesalat – Få opskriften her