frikadeller
Aftensmad

Krydrede frikadeller og sommerlasagne med squash og ærter

af Camilla Zarah Lawes 21. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 34: Ugens onsdagsopskrift er krydrede frikadeller og sommerlasagne med squash og ærter. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE TIL FRIKADELLER

  • 500 g hakket kalv- og flæskekød
  • ½ spsk. salt
  • 1 løg
  • 1 dl mælk
  • 2 dl hvedemel
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk. paprika
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 2 spsk. solsikkeolie til stegning
  • små træspyd

SOMMERLASAGNE

  • 250 g friske lasagneplader
  • 1 squash
  • 500 g hele ærter i bælg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 bæger ricotta
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ frisk rød chili

TILBEHØR

  • godt brød

Krydrede frikadeller og sommerlasagne med squash og ærter til 4 personer

Frikadeller er skøn hverdagsspise. Og her serverer vi frikadeller med lidt anderledes tilbehør. Lasagnen får et helt andet præg, når du bruger ricotta og friske grøntsager i stedet for den sædvanlige kødsauce

Opskrift - sådan laver du krydrede frikadeller og sommerlasagne med squash og ærter

 

1. Frikadeller: Rør hakket kød med salt i en skål. Pil og riv løget groft. Rør løget i farsen sammen med mælk og mel. Krydr med peber, paprika og chiliflager. Varm en pande op med olie, og form farsen til små kugler ved hjælp af en ske. Steg dem godt på alle sider, og sæt dem på spyd.

 

2. Sommerlasagne: Kog lasagnepladerne i spilkogende letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Tag dem op, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Skær dem i stykker på ca. 8 x 8 cm. Skyl squashen, og skær den i aflange, tynde skiver med en tyndskræller. Læg skiverne i en skål sammen med friskbælgede ærter, og dryp med olivenolie. Rør ricotta med fintrevet citronskal, salt og peber. Rens chilien, og skær den i fine tern. Saml 4 små lasagner på hver tallerken: Begynd med 1 lasagneplade, derefter et lag ricottacreme, squash og ærter, og gentag i samme rækkefølge. Drys med chili, og servér straks sammen med frikadeller på spyd og brød.