frikadeller
Aftensmad

Krydder-frikadeller og bulgursalat

af Emma Martiny 25. april 2018
Foto: Winnie Methmann
Frikadeller med mellemøstlige krydderier passer perfekt til perlende bulgur og en yoghurtdressing med hvidløg. Her får du opskriften på krydder-frikadeller og bulgursalat
20 min 4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 kg hakket kalve- og flæskekød
  • 1 løg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt kanel
  • smør til stegning

BULGURSALAT

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. salt
  • 2 auberginer
  • 3 dl bulgur
  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 30 g pinjekerner

YOGHURTDRESSING

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du krydder-frikadeller og bulgursalat 

  1. Læg kødet i en skål. Pil og riv løget. Skyl og hak persillen fint. Rør kød, løg, persille, æg, havregryn, mælk og krydderier sammen til en fars. Stil den på køl i 30 minutter.   2. BULGURSALAT: Tænd ovnen på 200°. Bland yoghurt, olie, gurkemeje, spidskommen og salt i en stor skål. Skyl auberginer;  skær dem i skiver, og vend dem i yoghurtblandingen. Fordel aubergineskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20 minutter. Kog bulgur efter anvisningen på pakken.   3. Form frikadeller af farsen, og steg dem i smør på en pande.   4. YOGHURTDRESSING: Rør alle ingredienserne sammen.   5. BULGURSALAT, FORTSAT: Fordel den kogte bulgur i et fad. Drys med fintrevet citronskal, pres citronsaft over, og vend rundt. Skyl og hak persille groft. Rist pinjekerner let på en tør pande. Fordel de stegte aubergineskiver oven på bulgurblandingen. Dryp yoghurtdressingen over. Drys persille og pinjekerner over bulgursalaten, og servér den som tilbehør til frikadellerne.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tærte med røget hellefisk – Få opskriften her

Tirsdag: Kalkun og spidskål i rød karry – Få opskriften her

Onsdag: Vegetarlasagne med quinoa – Få opskriften her

Torsdag: Toast med serrano, parmesan og asparges – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter