Koteletter med ovnstegte kartofler
Aftensmad

Koteletter med ovnstegte kartofler og avocadosalat

af Camilla Zarah Lawes 7. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Her får du opskriften på koteletter med ovnstegte kartofler og avocadosalat, der er lavet i en fart.
4 personer

Koteletter

  • 4 koteletter med skaft
  • lidt olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ frisk rød chili

Ovnstegte kartofler

  • 700 g små kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

Avocadosalat

  • 2 modne avocadoer
  • saft af 1 citron
  • ½ agurk
  • 2 røde peberfrugter
  • 4 forårsløg
  • ½ bundt frisk koriander
  • 4 spsk. olivenolie

Opskrift - sådan laver du koteletter med ovnstegte kartofler og avocadosalat

  1. Ovnstegte kartofler: Skrub kartoflerne, og halvér de største. Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt. Steg dem møre og sprøde i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter.
  2. Koteletter: Steg koteletterne i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side. Tag dem fra varmen, og krydr med salt, peber og tynde skiver chili.
  3. Avocadosalat: Del avocadoen, fjern stenen, og tag kødet ud med en teske i små halvcirkler. Pres citronsaft over. Skyl og skær agurk og peberfrugter i små tern. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå. Vend avocado, agurk, peberfrugt og forårsløg sammen med plukket koriander, og dryp med olie. Servér som tilbehør til koteletter og ovnstegte kartofler.