Opskrift på nem koteletter i fad.
Aftensmad

Koteletter i fad med sennep og estragon

Af Louisa Lorang 30. juni 2021
Koteletter i fad med sennep og estragon er en rigtig omgang hverdagsmad, der gør alle glade. Prøv opskriften på koteletter i fad her!
2 personer
Tid i alt 40 min

Sauce

  • 1 stor spsk. smør
  • 2 spsk. mel
  • 1 spsk. grov sennep
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 3 dl mælk
  • salt

Fyld

  • 4 små nakkekoteletter
  • lidt olivenolie
  • masser af plukket estragon
  • salt

Tilbehør

  • 200 g grønne bønner
  • olivenolie
  • mild eddike
  • 1 spsk. hakkede løg, gerne skalotte
  • kogte kartofler

Sådan laver du koteletter i fad med sennep og estragon

  1. Smelt smørret i en varm gryde. Pisk mel i og derefter begge slags sennep.
  2. Pisk mælk i, lidt ad gangen, til saucen er tyk og blank. Lad den simre i 10-15 minutter under omrøring.
  3. Brun imens koteletterne i lidt olie på en varm pande. De skal stege næsten færdige. Krydr med salt.
  4. Kom koteletterne i et fad, og top med sennepssauce. Sæt fadet i ovnen på 200° i 15-20 minutter. Top med masser af estragon lige inden servering.
  5. Nip imens enderne af bønnerne, og damp dem i saltet vand i 3-5 minutter – de må ikke være rå.
  6. Skyl dem i koldt vand. Vend dem med olie, eddike, salt og løg.
  7. Servér koteletter i fad med bønner og kartofler.