kokosdahl - nem opskrift på dahl
Aftensmad

Kokosdahl med frisk grønkål og fuldkornsris

af Emma Martiny 10. februar 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Denne fantastiske dahl laver jeg igen og igen. Den luner dejligt på kolde dage og er sprængfyldt med sunde sager. Her får du opskriften på kokosdahl med frisk grønkål og fuldkornsris
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2-3 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 spsk. stødt gurkemeje
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • ½ spsk. stødt koriander
  • 300 g røde linser (ca. 4 dl)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dåser kokosmælk (ca. 800 g i alt)
  • 5 stilke grønkål
  • saft af 1 limefrugt
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • ca. 250 g fuldkornsris (1 dl pr. person i rå vægt)

TIL SERVERING

  • 1-2 limefrugter
  • skyr
  • 25 g ristede kokoschips, f.eks. fra Urtekram
  • ½ bundt frisk koriander

Opskrift - Sådan laver du kokosdahl med frisk grønkål og fuldkornsris 

  1. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.
  2. DAHL: Pil og hak løgene. Riv hvidløg og ingefær fint på et rivejern. Svits løg, hvidløg og ingefær i smør i en stor gryde. Tilsæt alle krydderierne, og lad dem stege med et par minutter. Skyl linserne i koldt vand. Hæld tomater, kokosmælk og linser i gryden, og bring retten i kog. Rør ofte, da linserne nemt brænder på. Lad retten koge i ca. 20 minutter, indtil linserne er møre, men ikke helt udkogte. Skyl og tør grønkålen; riv bladene af stilkene i mundrette stykker, og vend dem i retten. Varm det hele godt igennem, så grønkålen falder sammen. Smag retten til med limesaft, salt og peber. Servér kokosdahl med fuldkornsris og limefrugt skåret i både. Top med en skefuld skyr, og drys med kokoschips og frisk koriander.

TIP: Servér med lune naanbrød i stedet for ris.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER