kødboller
Aftensmad

Kødboller i tomatsauce med squash-spaghetti

af Emma Martiny 12. april 2018
Foto: Winnie Methmann
Skab en hyggelig og grøn middag ved at tilsætte squash til spaghettien. Her får du opskriften på kødboller i tomatsauce med squash-spaghetti

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g parmesan
  • 1 æg
  • olivenolie til stegning

TOMATSAUCE

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. tørret basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 dl vand
  • 1 spsk. rødvinseddike

SQUASH-SPAGHETTI

  • 200 g spaghetti
  • 2 squash

TIL SERVERING

  • 75 g parmesan
  • frisk basilikum

Kødboller i tomatsauce med squash-spaghetti 

FARS

  1. Rør kødet med salt, peber og oregano.
  2. Pil og pres hvidløg, og riv parmesan fint. Rør hvidløg, parmesan og æg i farsen.
  3. Stil farsen på køl i 30 minutter.

 

TOMATSAUCE

  1.  Pil og hak løg og hvidløg, og svits det i olie i en gryde.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne til tomatsaucen, og lad det simre i 10 minutter.

 

FARS, fortsat 

  1. Form små kødboller, og brun dem i olie på en pande ved høj varme.
  2. Læg kødbollerne i tomatsaucen, og lad dem simre med i 10 minutter, til de bliver gennemstegte.

 

SQUASH-SPAGHETTI

  1. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken.
  2. Lav lange, tynde bånd af squash ved hjælp af en spiralizer eller kartoffelskræller.
  3. Vend squashen sammen med den kogte, afdryppede spaghetti.

 

SERVERING

  1. Servér kødboller og tomatsauce med squash-spaghetti.
  2. Top med friskrevet parmesan og plukket basilikum.

 

TIP: Servér evt. squash og spaghetti i to skåle, så hver især ved bordet selv kan justere forholdet mellem grøntsager og pasta.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sumakpaneret laks med ovnbagt pastinaksalat – Få opskriften her

Tirsdag: Sød kartoffelpande med spinat – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingefrikadeller med urter og forårs-kartoffelsalat – Få opskriften her

Torsdag: Boghvede-otto med ristet fennikel og sprød serrano – Få opskriften her