Aftensmad

Kartoffeltortilla med chorizo

af Camilla Zarah Lawes 10. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er ægte hyggemad. Her får du opskriften på kartoffeltortilla med chorizo
4 personer

Kartoffeltortilla

  • 400 g kartofler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1½ dl mælk
  • 6 æg
  • 200 g frisk chorizopølse
  • 1 håndfuld bredbladet persille

SALAT

  • 200 g blandet grøn salat
  • 4 tomater
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

1. Skræl kartoflerne. Kog dem netop møre, og skær dem i store tern. Pil løget, og hak det groft. Pil og hak hvidløg fint. Tænd ovnen på 190°. Steg kartofler, løg og hvidløg gyldne i olie på en pande, som kan tåle at gå i ovnen. Krydr med salt og peber. Pisk mælk og æg sammen, og hæld det over kartoffelblandingen. Bag tortillaen i ovnen i 25-30 minutter (hvis panden ikke kan sættes i ovnen, kan du tilberede retten i et ovnfast fad). Skær chorizopølsen i tykke skiver, og steg dem sprøde på en tør pande i 2 minutter. Læg dem på et stykke fedtsugende papir. Skyl og hak persille. Drys chorizoskiver og persille over tortillaen.

 

2. Salat: Skyl salaten. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Vend dem i salaten. Hæld olie og citronsaft over, og krydr med salt og peber. Servér salaten som tilbehør til tortillaen.

 

TIP: Du kan sagtens bruge tørret chorizo i stedet for friske pølser.

 

UGENS ANDRE OPSRKIFTER

Bøf med hurtig bearnaisesauce og grøntsager - Få opskriften her

Spaghetti med rejer, hvidløg og chili - Få opskriften her

Tomattærte med kyllingebryst - Få opskriften her

Gyros med svinekød og tzatziki - Få opskriften her