Aftensmad

Karry-kokos-suppe med fisk

af Susanne Palmqvist 31. oktober 2012
Foto: Anders Schønnemann
Tyk og cremet suppe med masser af fyld, bl.a. lækre fisk og skaldyr. Skal du bruge den til gæster, kan det hele forberedes, bare du først damper fisken i suppen til sidst. Husk, at styrken på karrypasta varierer, så læg forsigtigt ud!

(4 personer)ca. 600 g torsk, sej, brosme eller langefilet8-12 store, rå rejer med eller uden skal2 spsk. neutral olieca. 2-3 tsk. grøn karrypasta (f.eks. Santa Maria)2 tsk. st. karry2 kartofler i små terninger (ca. 150 g)1 porre1 lille fennikel, hakket5 cm frisk ingefær, revet6-8 dl fiske- eller hønseboillon2 dl kokosmælk (ikke light, så skiller suppen)saft og revet skal af 1-2 limefrugter200 g friske, skyllede spinatblade, groft hakket med kniv1 bundt/bøtte frisk korianderSkær fisken i store terninger uden ben. Pil evt. rejerne, og fjern den sorte streng i ryggen. Steg rejerne på en meget varm pande med lidt olie i 4 minutter. Gør alle grøntsagerne klar (flæk porren i 4, og hak den). Svits karrypasta og karry i olie i en wok eller dyb gryde. Kom kartofler, porre, fennikel og ingefær i, og svits det. Hæld bouillon over, og kog det under låg i ca. 12 minutter (gem evt. lidt til at justere tykkelsen med senere). Tilsæt kokosmælk, og kog det akkurat op. Smag, om der skal mere karrypasta i. Smagen skal være rimelig krydret, da fisken stjæler smagen. Smag til med lime. Vend spinaten i, og læg fiskestykker og rejer i. Lad fisken lige blive hvid og fast. Rør ikke i suppen imens! Vend hakket koriander forsigtigt i, og sluk. Servér suppen varm med limebåde og brød til.Prøv også: Hot suppe med kylling og ananas