Karbonader med spidskålssalat
Aftensmad

Karbonader og spidskålssalat med mormordressing

af Marie Melchior 8. april 2021
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på moderne mormormad. Her får du opskriften på karbonader og spidskålssalat med mormordressing.
4 personer
Tid i alt 40 min

Karbonader

  • 1 kg hakket kalv og flæsk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g grovvalsede havregryn
  • smør og olie til stegning

Mormordressing til karbonader

  • 2 dl piskefløde
  • saft af 1 citron
  • 2 spsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber

Spidskålsalat til karbonader

  • 1 spidskålhoved (500 g)
  • 4 gulerødder
  • 2 æbler
  • 1 bundt purløg
  • 1 lille bundt bredbladet persille

Karbonader i en luksusversion, paneret med blendede hasselnødder og havregryn.

Opskrift - sådan laver du karbonader og spidskålssalat med mormordressing

  1. Form kødet til bøffer, og krydr med salt og peber. Pisk ægget let sammen. Blend hasselnødder og havregryn i en minihakker, til det ligner rasp. Vend bøfferne først i æg og herefter i nødde-raspen. Brun dine karbonader i smør og olie på en pande i 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned for varmen, og steg dem færdige i 4-5 minutter på hver side.
  2. Mormordressing: Rør fløde med citronsaft, sukker, salt og peber. Lad dressingen stå og tykne lidt, mens salaten laves. Smag evt. til med mere sukker.
  3. Spidskålssalat: Halvér spidskålen på langs, og fjern stokken. Snit kålen helt fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skær æblerne i fine små tern. Hak purløg og persille. Vend det hele sammen i en salatskål. Hæld mormordressingen over lige før servering.

Andre lækre opskrifter