Aftensmad

Kanin med rodfrugter

af Louise Dandanell Ørsted 1. september 2011
Kaninryg med pastinak, gulerødder, persillerod, æbler, panchetta og krydderier.

Tid: 40 min.4 store stykker kaninryg, ca. 600 g1 spsk salt½ tsk oregano½ tsk timian½ tsk rosmarin200 g pastinak2 gulerødder200 g persillerod1 belle de boscoop-æble100 g panchetta eller bacon1½ dl balsamicoeddikeSalt og peberTilbehør:1 kg aspargeskartoflerSmørGnid kaninstykkerne med salt og krydderurter. Læg dem på en rist. Sæt en bradepande under og steg kødet i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.Kog kartoflerne og pil dem. Skræl pastinak, gulerødder og persillerod og skær dem i små terninger. Vask æblet, fjern kernehuset og skær det i små terninger. Skær baconskiverne i små tern.Kom smør i en gryde, tilsæt baconterningerne og svits dem et par minutter. Hæld grøntsager og æble i og sautér dem møre.Rist kartoflerne i smør, til de er møre.Varm balsamicoen op i en gryde, kog den ind under høj varme og smag til med salt og peber.Servér kaninryggen til de varme grøntsager og smørristede kartofler og pynt med den indkogte balsamico.