kalvesteak
Aftensmad

Kalvesteak og grillet grøntsagssalat

af Marie Melchior 4. august 2016
Foto: Line Falck
Hvis du tilbereder majskolberne på grill, er det smart at lade bladene blive siddende for enden af kolben som en slags håndtag. Så er de nemme at vende. Her får du opskriften på kalvesteak og grillet grøntsagssalat

Kalvesteak og grillet grøntsagssalat til 4 personer

Tid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE 4 kalvesteaks 2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   GRILLEDE GRØNTSAGER 2 majskolber 1 squash 1 aubergine olivenolie til pensling 200 g små tomater 1 bundt basilikum 1 bundt purløg 50 g kokosflager   DRESSING saft af 2 limefrugter 1 fed hvidløg 1 spsk. fiskesauce 1 tsk. honning   PRØV OGSÅ: Et god alternativ til kalvesteak kan være en god entrecote. Få opskriften på sandwich med bøf og salat

 

Opskrift - sådan laver du kalvesteak og grillet grøntsagssalat 

  1. GRILLEDE GRØNTSAGER: Befri majskolberne for blade og tråde. Skyl squash og aubergine, og skær dem i tynde skiver på langs. Pensl majskolber, squash og aubergine med olie, og steg dem på en (grill)pande eller havegrill i 5-6 minutter på hver side, til de har fået synlige mærker. Skær majskernerne fra kolberne med en skarp kniv. Skær aubergine og squash i mindre stykker. Anret de grillede grøntsager på et fad. Skyl og halvér tomaterne. Hak basilikum og purløg fint. Drys tomater, krydderurter og kokosflager over grøntsagerne.   2. DRESSING: Pres limesaften. Pil og pres hvidløg. Rør hvidløg, limesaft, fiskesauce og honning sammen til en dressing, og hæld den over de grillede grøntsager.   3. Pensl kalvesteaks med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem i 3-4 minutter på hver side på grill(pande) eller havegrill. Skær kødet i skiver, og servér det sammen med grøntsagerne.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt - Få opskriften her

Tirsdag: Persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner - Få opskriften her

Onsdag: Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter - Få opskriften her