Kalvesteak og grillet grøntsagssalat til 4 personer
Tid: 30 minutter
DET SKAL DU BRUGE
4 kalvesteaks
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
GRILLEDE GRØNTSAGER
2 majskolber
1 squash
1 aubergine
olivenolie til pensling
200 g små tomater
1 bundt basilikum
1 bundt purløg
50 g kokosflager
DRESSING
saft af 2 limefrugter
1 fed hvidløg
1 spsk. fiskesauce
1 tsk. honning
PRØV OGSÅ: Et god alternativ til kalvesteak kan være en god entrecote. Få opskriften på sandwich med bøf og salat
Opskrift - sådan laver du kalvesteak og grillet grøntsagssalat
1. GRILLEDE GRØNTSAGER: Befri majskolberne for blade og tråde. Skyl squash og aubergine, og skær dem i tynde skiver på langs. Pensl majskolber, squash og aubergine med olie, og steg dem på en (grill)pande eller havegrill i 5-6 minutter på hver side, til de har fået synlige mærker. Skær majskernerne fra kolberne med en skarp kniv. Skær aubergine og squash i mindre stykker. Anret de grillede grøntsager på et fad. Skyl og halvér tomaterne. Hak basilikum og purløg fint. Drys tomater, krydderurter og kokosflager over grøntsagerne.
2. DRESSING: Pres limesaften. Pil og pres hvidløg. Rør hvidløg, limesaft, fiskesauce og honning sammen til en dressing, og hæld den over de grillede grøntsager.
3. Pensl kalvesteaks med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem i 3-4 minutter på hver side på grill(pande) eller havegrill. Skær kødet i skiver, og servér det sammen med grøntsagerne.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt - Få opskriften her
Tirsdag: Persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner - Få opskriften her
Onsdag: Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh - Få opskriften her
Torsdag: Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter - Få opskriften her