Kalvemørbrad med fennikel, jordskokker og brombærsauce
Aftensmad

Kalvemørbrad med fennikel, jordskokker og brombærsauce

af Emma Martiny 26. juli 2018
Foto: Winnie Methmann
Imponér alle ved bordet og lav en sauce på bær, der smager syrligt og sødt til det møre kød. Her får du opskriften på kalvemørbrad med fennikel, jordskokker og brombærsauce
30 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g kalvemørbrad
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

GRØNTSAGSTILBEHØR

  • 2 fennikler
  • 500 g jordskokker
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

BROMBÆRSAUCE

  • 50 g smør
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld frisk timian
  • ½ dl balsamicoeddike
  • 3 dl god bouillon
  • saft af 1 appelsin
  • 1 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bakke brombær

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 bakke brombær
  • 1 pose rodfrugtchips

 

Opskrift - sådan laver du kalvemørbrad med fennikel, jordskokker og brombærsauce 

 

1. GRØNTSAGSTILBEHØR: Tænd ovnen på 200° varmluft. Rens og skær hver fennikel i 6 både på langs. Skrub jordskokker, og skær dem i grove skiver. Fordel fennikelbåde og jordskokker på en bageplade beklædt med bagepapir; vend med olie, og krydr med salt. Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, til grøntsagerne er møre og gyldne.

2. Krydr mørbraden godt med salt og peber. Brun den af på alle sider i smør på en pande. Læg den i et ovnfast fad, og steg den på en rist i ovnen i 20 minutter. Lad den hvile, mens du laver saucen.   3. BROMBÆRSAUCE: Smelt smør i en kasserolle. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Sautér løgene ved lav varme i smørret, til de bliver bløde uden at være brune. Hak timian fint, tilsæt sammen med balsamico, og lad det bruse op. Tilsæt bouillon og appelsinsaft, og lad saucen simre i 10 minutter. Bland majsstivelse med en smule koldt vand i en skål, og rør blandingen i saucen for at jævne. Skyl brombær; tilsæt, og lad dem koge en smule ud i saucen. Smag saucen til med salt, peber og mere balsamico.   4. SERVERING: Skær mørbraden i tykke bøffer. Servér dem med bagte jordskokker, fennikel og brombærsauce. Pynt med frisk timian, skyllede brombær og rodfrugtchips.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fuldkornspaneret kulmule med fyldte porrer – Få opskriften her

Tirsdag: Kartoffelpizza med persillepesto, mozzarella og pancetta – Få opskriften her

Onsdag: Herbs de Provence-kyllingelår med ratatouille-salat – Få opskriften her

Torsdag: Quesadillas med gedeost, spinat og sorte bønner – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter