Aftensmad

Julesuppe med rødbede

af Knorr/Karsten Kroman 31. oktober 2011
En rigtig skøn rødbedesuppe i julehumør

3 mellemstore rødbeder1 fennikel på størrelse med en knyttet hånd1 knoldselleri1 stort bundt kruspersille1 tsk. vanilleekstrakt eller en 1/4 stang4 stk. Fond du Chef - grønsagerEvt. lidt rosépeber til pyntEvt. lidt sukker, salt og peberSkræl rødbederne og riv dem groft på maskine eller i hånden på et råkostjern. Skyl fenniklen og riv den på samme måde som rødbederne.Sæt 1 1/2 liter vand over at koge med 2 stk. Fond du Chef - grønsager. Tag lidt af fonden fra til dampning af sellerien. Tilsæt rødbeder, fennikel og vanillen (virker smagsforstærkende på grønsagerne) og lad det koge i 20 minutter. Til sidst smages evt. til med lidt sukker, salt og peber.Skræl knoldsellerien og skær den i 5 mm. tykke skiver, så der er to pr. person. Den ene skive udstikkes som et grantræ, den anden skive udstikkes i små hjerter og stjerner. Sellerierne dampes lige akkurat møre i fonden og sættes til side.Sæt 2 dl. vand over at koge i en lille gryde og smelt to Fond du Chef grønsager i vandet. Tilsæt 2 store håndfulde hakket persille; giv det et opkog og sæt det til side.Tag 4 kagetallerkner og beklæd dem med husholdningfilm. Fordel persillefonden på de 4 tallerkner og sæt dem i køleskabet. I løbet af kort tid vil fonden stivne til en blød gelé.Sigt suppen, kog den op og gør klar til anretning med lune tallerkner, så suppen holder sig varm.Udstik geleen med samme juletræsform som sellerien, og mens den endnu sidder i geleen fjernes det overskydende med en lille ske. Lad geleen glide langsomt af tallerknen over på den tilsvarende form i selleri (dette kan evt. klargøres dagen før) Fordel sellerihjerter og -stjerner i tallerknerne og hæld den varme suppe på. Til sidst lægges juletræet på suppen.Opskriften er til 4 personer

TIPSHvis du foretrækker en mere fyldig og mættende suppe, så undlad at sigte suppen.Pynt evt. juletræet med små udstukne stykker rødbede eller rosépeber.

RELEVANTE LINKS

Dildsild med krydderurtesalat