Julefrikadeller med kartofler og appelsinsalat
Mad

Julefrikadeller med kartofler og appelsinsalat

13. december 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Giv dine frikadeller et frisk pust ved at servere en syrlig appelsinsalat som tilbehør. Her får du opskriften på julefrikadeller med kartofler og appelsinsalat
4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket kalve- og svinekød
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • ½ tsk. allehånde
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

TILBEHØR

  • 500 g kartofler

SENNEPSDRESSING

  • skal af ½ usprøjtet appelsin
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

APPELSINSALAT

  • 5 stilke grønkål
  • 2 appelsiner
  • 25 g mandelsplitter
  • 100 g feta

Opskrift - sådna laver du julefrikadeller med kartofler og appelsinsalat

1. Læg kødet i en skål. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med æg, havregryn, mælk og krydderier. Stil farsen på køl i 30 minutter. 2. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem i vand, til de er møre. 3. SENNEPSDRESSING: Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og smag til. 4. APPELSINSALAT: Skyl grønkål, og riv bladene fra stilkene. Læg kålbladene i en stor skål. Hæld sennepsdressingen over grønkålen, og massér den ind i kålbladene med hænderne, indtil kålen bliver blød. Skræl appelsinerne, og skær frugtkødet i skiver. Vend appelsinskiver, mandel-splitter og smuldret feta sammen med grønkålen. 5. Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér med kogte kartofler og appelsinsalat. TIP: Frikadeller kan laves med mel eller rasp i stedet for havregryn. Få indkøbslisten til hele uge her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også