julecocktail
Aftensmad

Julecocktail

5. december 2011
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Jeg er vild med gløgg-krydderierne, så her er de kommet i en af mine andre favoritdrikke, crémant – så bli’r det ikke bedre. Servér den friske julecocktail helt kold

JULECOCKTAIL

DET SKAL DU BRUGE1 flaske Crémant de Bourgogne

GLØGGESSENS(ca. 1 l og nok til mange cocktails)350 g sukker1 flaske rødvin2 dl portvin2 dl appelsinsirup (kan købes i Irma og Samsø Landkøkken, tlf. 3089 5038)fintrevet skal af 1 økocitronfintrevet skal af 2 økoappelsiner3 kanelstænger3 stk. stjerneanis5 hele kardemommekapsler4 sorte peberkorn3 hele allehånde10 nelliker1 stang god vanilje

ENDVIDEREAtamon

Kog ingredienserne til essensen op i en stor gryde. Lad essensen koge lidt ind, og tag det fra varmen. Lad essensen trække i ca. 3 døgn i køleskabet.Si essensen, og hæld den på en flaske, som er skoldet og derefter skyllet i Atamon.Hæld 1 spsk. gløggessens op i hvert champagneglas, og kom iskold crémant i.

TIP: Du kan snyde og købe en god gløggessens, f.eks. fra Nicolas Vahé, Meyers eller Heibergs.

<<Prøv også: Hvidt og mørkt chokoknas>>