jomfruhummer hovedret
Aftensmad

Jomfruhummer og kartoffelsalat med rygeost og radiser

af Mai Knauer 14. december 2021
Udgivet første gang d. 6. juni 2014 Foto: Columbus Leth
Superlet og lækker sommermad såvel som vintermad - og hvis vejret er til det, kan du stege jomfruhummerne på havegrillen.
1 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg jomfruhummer (12-16 stk.)
  • 1 helt hvidløg
  • 1 bundt estragon
  • salt og friskkværnet peber
  • saft af 2 citroner
  • ½ dl olivenolie

KARTOFFELSALAT

  • 1 kg nye kartofler
  • 1 bundt radiser
  • 1 rødløg
  • 1 bakke rucola (ca. 100 g)
  • 170 g rygeost
  • 1 bundt kørvel

CITRONDRESSING

  • skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du jomfruhummer og kartoffelsalat med rygeost og radiser

  1. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 7-10 minutter. Lad dem køle af. Læg dem i et fad. Rens radiserne, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i ringe. Skyl rucolaen. Fordel radiser, løg, rucola og klumper af rygeost over kartoflerne.
  2. Citrondressing: Riv og pres citronen. Bland citronsaft og citronskal sammen med olie, salt og peber, og hæld det over salaten. Pynt med kørvel.
  3. Læg jomfruhummerne i et stort ovnfast fad. Pil hvidløget, del det i fed, og hak dem groft. Hak estragon groft. Fordel hvidløg og estragon over jomfruhummerne. Krydr med salt og peber, og dryp citronsaft og olie over. Sæt fadet i ovnen, og steg jomfruhummerne i ovnen ved 250° under grill i 8-10 minutter. 
  4. Tag jomfruhummerne ud af ovnen, og servér dem straks sammen med kartoffelsalaten og evt. groft brød.