Jambalaya med pølser og rejer
Mad

Jambalaya med pølser og rejer

6. november 2018
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Pølser og rejer i samme ret er altså et langt bedre match, end man måske umiddelbart skulle tro. Send aftensmaden på udflugt til ovnens dybe, stille ro, hvor der steges og dampes, mens du slapper af. Her får du opskriften på jambalaya med pølser og rejer
25 min4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g ferske tigerrejer
  • 1 stort rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 400 g pølser, gerne krydrede
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. tørret timian
  • 2 tsk. tørret oregano
  • tabasco efter smag
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl hønsebouillon
  • 250 g ris, f.eks. basmatiris

TIL SERVERING

  • 1 frisk grøn chili
  • frisk koriander

Opskrift - sådan laver du jambalaya med pølser og rejer

  1. Pil og hak rødløg og hvidløg, og steg dem i olie i en stor gryde.
  2. Skær pølserne i skiver.
  3. Rens peberfrugter, og skær dem i strimler.
  4. Lad pølser og peberfrugter stege med i gryden.
  5. Tilsæt tomater, krydderier og bouillon, og lad det koge op.
  6. Tilsæt ris, og lad det hele simre i 20-25 minutter under låg, til risene er møre.
  7. Lad tigerrejerne koge med i gryden de sidste 5 minutter af risenes kogetid.

SERVERING

Rens chili, og skær den i skiver. Anret jambalaya i portionsskåle, og drys med chili og plukket koriander.

PRØV OGSÅ: Italiensk oksegryde med rodfrugter

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også