Italiensk tomatgryde med kødboller og ostebrød
Mad

Italiensk tomatgryde med kødboller og ostebrød

4. juli 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Den smagfulde gryderet med kødboller og tomatsauce får et sprødt låg af ciabattabrød og smeltet ost. Her får du opskriften på italiensk tomatgryde med kødboller og ostebrød
20 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 125 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 50 g parmesan
  • 1½ tsk. salt
  • peber
  • 30 g pinjekerner
  • 1 håndfuld frisk oregano

TOMATSAUCE

  • 2 små løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 2½ dl hønsebouillon
  • 1 dåse butterbeans

GRATINEREDE BRØD

  • 1 ciabattabrød
  • 1 frisk mozzarellakugle a 125 g
  • 50 g parmesan

Opskrift - sådan laver du italiensk tomatgryde med kødboller og ostebrød

1. Rør en fars af hakket oksekød, æg, friskrevet parmesan, salt og peber. Rist pinjekernerne på en tør pande, og hak dem groft. Hak oregano fint (gem lidt til pynt). Rør begge dele i farsen, og stil den på køl i 30 minutter. 2. TOMATSAUCE: Pil løgene, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, som kan gå i ovnen, og tilsæt oregano og basilikum. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i, og lad det simre. 3. Tænd ovnen på 200°. Form små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen i 10 minutter, til de er faste. 4. TOMATSAUCE, FORTSAT: Skyl og afdryp butterbeans, og vend dem i tomatsaucen sammen med kødbollerne. Tag gryden af varmen. 5. GRATINEREDE BRØD: Skær ciabattabrød i grove skiver, og læg dem i overfladen af tomatsaucen. Top med stykker af mozzarella og friskrevet parmesan, og sæt gryden i ovnen i 10 minutter, til osten er smeltet og gylden. Pynt retten med frisk oregano, og servér. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også