oksegryde
Aftensmad

Italiensk oksegryde med rodfrugter

af Emma Martiny 10. februar 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Denne opskrift er perfekt gæstemad, for efter lidt forberedelse passer retten stort set sig selv, og du kan slappe af. Her får du opskriften på italiensk oksegryde med rodfrugter
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg oksebov i tern
  • 2 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 500 g kartofler
  • 500 g blandede rodfrugter (f.eks. gulerødder, pastinakker, knoldselleri)
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning
  • 4 laurbærblade
  • 1 håndfuld frisk timian eller 1 spsk. tørret
  • 4-5 rosmarinkviste
  • 5 dl rødvin
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • ½ l oksebouillon
  • groft brød

Opskrift - sådan laver du italiensk oksegryde med rodfrugter 

 

Tag kødet ud af køleskabet. Pil løgene, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg. Skræl kartofler og rodfrugter, og skær dem i grove tern. Sæt de klargjorte grøntsager til side. Kværn godt med salt og peber over kødet, og brun det i smør i en stor tykbundet gryde, så det får stegeskorpe. Tag kødet op af gryden, og tilsæt alle grøntsagerne sammen med laurbærblade, timian og rosmarin. Krydr med salt og peber, og lad det hele stege, indtil grøntsagerne begynder at tage farve, og løgene bliver gennemsigtige. Læg kødet tilbage i gryden, og hæld rødvin, hakkede tomater, tomatpuré og oksebouillon ved. Rør rundt, og læg låg på gryden. Lad det hele stå og simre i 1-3 timer. Servér med groft brød.

 

TIP: Hvis du har mere italiensk pølse tilbage fra tidligere på ugen, smager det også skønt i denne gryderet.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Wraps med gulerodsfalafler og hvidløgsdressing – Få opskriften her

Tirsdag: Stegt laks med mango-kokos-salsa og kokos-ris – Få opskriften her

Onsdag: Fladbrøds-pizza med græskarsauce og italiensk pølse – Få opskriften her

Torsdag: Serrano-kylling og vinter-quinoasalat med blomkål – Få opskriften her