Indiske kyllingespyd med grøntsagspakora
Aftensmad

Indiske kyllingespyd med grøntsagspakora

af Emma Martiny 23. august 2018
Foto: Winnie Methmann
Pakora er friterede grøntsager viklet ind i en sprød, krydret dej med kikærtemel og smager helt fantastisk. Her får du opskriften på indiske kyllingespyd med grøntsagspakora
15 min 4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kyllingestrimler
  • ca. 12-16 træspyd

CHILIMARINADE

  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 2 dl græsk yoghurt 2 %
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 3 tsk. garam masala
  • 2 tsk. salt

PAKORA

  • 3 dl kikærtemel
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. salt
  • 2 dl vand
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 stort rødløg
  • 1 squash

RAITA

  • ½ agurk
  • 1 håndfuld mynte
  • 2 dl græsk yoghurt 2 %
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt

Opskrift - sådan laver du indiske kyllingespyd med grøntsagspakora 

Marinering, kylling: Mindst 1 time   1. CHILIMARINADE: Pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Bland alle ingredienser til marinaden.   2. Vend kyllingestrimlerne i marinaden. Lad dem trække mindst 1 time på køl, gerne op til 1 døgn.   3. PAKORA: Bland kikærtemel, gurkemeje, garam masala, hvidløgspulver og salt i en skål. Rør vand i, så du får en klistret dej uden klumper. Hak koriander fint. Pil og skær rødløg i tynde skiver. Rør det i dejen. Skyl squash, og skær i tynde strimler med en kartoffelskræller. Rør strimlerne i dejen. Stil dejen på køl i mindst 30 minutter.   4. RAITA: Skyl og skær agurk i meget små tern. Hak mynte fint. Rør det sammen med yoghurt, spidskommen og salt.   5. Tænd ovnen på 200°, eller tænd for grillen. Sæt kyllingestrimlerne på spyd. Steg dem enten på grill-en eller i ovnen i ca. 15 minutter.   6. PAKORA, FORTSAT: Opvarm en gryde med 3 cm olie i bunden. Når olien syder, så steg portioner af pakoradej i ca. 30 sekunder på hver side, 1 ad gangen, til de er gyldne og sprøde. Afdryp på fedtsugende papir. Servér pakora med raita og kyllingespyd.   Få indkøbslisten til hele uge her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Måltidssalat med vandmelon og ristet feta – Få opskriften her

Onsdag: Spinatlasagne med røget laks – Få opskriften her

Torsdag: Minestronesuppe med gnocchi og bacon – Få opskriften her

Fredag: Nudelwok med sesammarineret bøf – Få opskriften her