

Aftensmad
Indiske kikærtepandekager med krydret kylling og raita
af Emma Martiny
27. juni 2019
Foto: Winnie Methmann
Disse indiske pandekager laves med kikærtemel, som du kan købe i større supermarkeder eller specialforretninger. Her får du opskriften på indiske kikærtepandekager med krydret kylling og raita
30 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min
DET SKAL DU BRUGE
- 3 dl kikærtemel
- 1 spsk. stødt gurkemeje
- 1 spsk. garam masala
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 2 tsk. salt
- 2 dl vand
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 stort rødløg
- 1 squash
- olivenolie til stegning
KRYDRET KYLLING
- 500 g kylling i strimler
- 3 cm frisk ingefær
- 2 fed hvidløg
- 1 limefrugt
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 1 spsk. garam masala
- salt og peber
- olivenolie til stegning
RAITA
- ½ agurk
- 1 håndfuld frisk mynte
- 2 dl græsk yoghurt 2 %
- 1 tsk. stødt spidskommen
- salt
TIL SERVERING
- 1 håndfuld frisk mynte
Opskrift - sådan laver du Indiske kikærtepandekager med krydret kylling og raita
1. KRYDRET KYLLING: Læg kyllingestrimlerne i en skål. Skræl og riv ingefær. Pil og riv hvidløg. Pres lime. Rør ingefær, hvidløg og limesaft sammen med de resterende ingredienser til marinaden, og vend det i skålen med kylling. Lad kødet marinere på køl i mindst 1 time (gerne op til 1 døgn). 2. Bland kikærtemel, gurkemeje, garam masala, hvidløgspulver og salt i en skål. Rør vand i, så du får en klistret dej uden klumper. Hak koriander fint. Pil rødløg, og skær i tynde skiver. Rør det i dejen. Skyl squash, riv den groft, og rør den i dejen. Stil dejen på køl i mindst 30 minutter. Steg mellemstore pandekager af dejen i olie på en pande, til de er gyldne og sprøde. 3. RAITA: Skyl agurk, og skær den i meget små tern. Hak mynte fint. Rør agurk og mynte sammen med yoghurt, spidskommen og salt. Stil raita på køl indtil servering. 4. KRYDRET KYLLING, FORTSAT: Steg det marinerede kyllingekød i olie på en pande, til det er gennemstegt og gyldent. 5. SERVERING: Fordel kylling over pandekagerne, og top med raita og frisk mynte. Servér straks. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Hummerhotdogs med sprødt grønt - Få opskriften her
Tirsdag: Minestronesuppe med kødboller - Få opskriften her
Torsdag: Gulerodsrisotto med parmesan og timian - Få opskriften her
Fredag: Oksemørbrad med salviesmør og saltbagte nye kartofler - Få opskriften her