Aftensmad

Hot græskarsuppe med citron-yoghurt

af Louisa Lorang 1. november 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er hot græskarsuppe med citron-yoghurt. Få opskriften her

1 butternutsquash1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakkedelidt olie til stegninglidt cayennepeber (efter smag)1 tsk. gurkemeje8 dl grøntsagsbouillon (gerne Herbamare-)saltENDVIDERE:3 spsk. drænet yoghurt1 tsk. fintrevet citronskal1 spsk. olivenolieTILBEHØR:groft brødFlæk græskarret; fjern kernerne med en ske, og skær skrællen af. Skær græskarkødet i terninger, og rist dem i lidt olie i en varm gryde sammen med løg og hvidløg. Lad det hele sautere lidt, dog uden at det tager farve. Kom cayennepeber og gurkemeje ved, og kom derefter bouillon på, og lad suppen simre under låg i 20-25 minutter, eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen med blenderstav, og smag til med salt.Rør imens yoghurten med citronskal og olivenolie.Anret suppen i varme dybe tallerkener, og top med citron-yoghurt. Servér straks med brød til.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER