kyllingelår
Aftensmad

Honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer

af Emma Martiny 8. marts 2018
Foto: Nina Malling
Når vindruer bages, fremhæves en syrlighed og sødme, der passer perfekt til de nøddeagtige jordskokker. Her får du opskriften på honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer

Honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer 

Tid: 25 minutter. Ovntid: 30 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 kg jordskokker  ½ bakke vindruer 1 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   
  HONNING-DIJON-KYLLINGELÅR 4 kyllingelår 1 dl dijonsennep ½ dl honning ½ dl olivenolie 3 kviste frisk rosmarin salt og friskkværnet peber 2 dl hønsebouillon  
  TIL SERVERING 50 g rucolasalat godt brød   PRØV OGSÅ: Kyllingelår med nudelsalat  

Opskrift - sådan laver du honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer 

  1. Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl jordskokkerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg dem i et ovnfast fad. Skyl druerne, og vend dem sammen med jordskokkerne. Dryp olie over fadet, krydr med salt og peber, og vend rundt.   2. HONNING-DIJON-KYLLINGELÅR: Dup kyllingelårene tørre. Rør sennep, honning, olie, finthakket rosmarin, salt og peber sammen. Smør kyllingelårene ind i blandingen, og læg dem over jordskokkerne. Hæld bouillon i bunden af fadet, og steg retten i ovnen i 30 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte og gyldne.   3. SERVERING: Skyl rucola, og servér det til kyllingen sammen med brød.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fritata med kartofler og sprød chorizo – Få opskriften her

Onsdag: Fransk galette med skinke og ost – Få opskriften her

Torsdag: Wok med nudler, squash og tigerrejer – Få opskriften her

Fredag: Gullashsuppe – Få opskriften her