Hokkaidogryde
Aftensmad

Hokkaidogryde

af Suzy Wengel 10. januar 2019
Foto: Skovdal Nordic
Det er en kold tid, men heldigvis kan man varme sig på varm, velsmagende gryderet. Her får du opskriften på hokkaidogryde
2 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g hokkaido
  • 50 g røde linser
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bouillonterning
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 100 g helbladet spinat, frost
  • 1 dåse kikærter
  • ½-1 tsk. salt
  • ½-1 tsk. korianderfrø
  • ½-1 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. chiliflager

TILBEHØR

  • 100 g fuldkornsflute
  • 2 spsk. fraiche, maks. 9 %
  • 20 g smør

PYNT

  • timian

Opskrift - sådan laver du hokkaidogryde

  1. Skær hokkaido i tern – gerne med skræl, men kerner fjernes. Skyl linserne, og hak løg og hvidløg.   2. Kom hokkaido, linser, løg, hvidløg og bouillonterning i en gryde med ¾ liter vand, og kog i 15 minutter.   3. Hæld lidt af vandet fra – men gem det – så vandet kun lige dækker grøntsagerne. Blend grundigt med en stavblender til en mos.   4. Tilsæt hakkede tomater, spinat,  kikærter, salt, koriander, spidskommen og chili.   5. Varm retten igennem i cirka fem minutter. Justér konsistensen med lidt af kogevandet og smag eventuelt til med flere krydderier.   6. Servér hokkaidogryden med en spiseskefuld fraiche på toppen, varme flutes og smør. Pynt med lidt frisk timian.   FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN HÅNDFULD 1 (+2): Hokkaido, løg, hakkede tomater, spinat HÅNDFULD 3: Linser, kikærter HÅNDFULD 4: Flute FEDT:  Smør MÆLKEDRESSING: Fraiche SMAGSGIVERE: Hvidløg, bouillon, salt, koriander, spidskommen, chili, timian 595 kcal – Fedt 16 g – Protein 27 g – Kulhydrat 72 g – Kostfiber 21,7 g   TIP: Kom mere vand i retten, og servér den som en fyldig suppe. Brug kartofler i stedet for linser. Brug evt. stødt koriander i stedet for  korianderfrø.   Læs mere om Sense her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Marineret tofu med selleri og avokadomos – Få opskriften her

Onsdag: Torsk i fad – Få opskriften her

Torsdag: Musaka med oksekød, sød kartoffel og aubergine – Få opskriften her

Fredag: Mulligatawny-suppe – Få opskriften her

 

 

 

Andre lækre opskrifter