havregalette
Aftensmad

Havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta

af Emma Martiny 20. april 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
En galette er en tærte bagt uden form. I stedet er kanterne bøjet ind over fyldet, hvilket giver et flot rustikt look. Her får du opskriften på havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta

Havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30-40 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 100 g feta + 50 g til pynt  1 æg 1 spsk. rosmarin + kviste til pynt salt og friskkværnet peber 2 rødbeder  
  KARAMELLISEREDE RØDLØG 1 rødløg 1 spsk. smør 1 spsk. balsamicoeddike 1 tsk. ahornsirup salt og friskkværnet peber   HAVREBUND 250 g havregryn (og lidt til pynt) 1 tsk. salt 1 tsk. bagepulver 1 æg 1 æggehvide (gem blommen til pensling af tærten) ½ dl olivenolie ½ dl vand   PRØV OGSÅ: Skift havregalette ud med en sprød butterdejstærte med asparges, rejer og fennikelsalat  

Opskrift - sådan laver du havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta 

  1. Tænd ovnen på 175°.   2. KARAMELLISEREDE RØDLØG: Pil rødløget, og skær det i skiver. Steg dem gyldne i smør på en pande. Tilsæt balsamicoeddike og ahornsirup. Drys let med salt og peber, og tag panden af varmen, når al væden er fordampet.   3. Smuldr 100 g feta i en skål. Tilsæt ægget, 1 spsk. finthakket rosmarin, en smule salt og friskkværnet peber, og mos det sammen. Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.    4. HAVREBUND: Blend havregrynene til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, bagepulver, æg, æggehvide og olie, og kør maskinen igen, så melet bliver til en smuldret dej. Tilsæt derefter 1 spsk. vand ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Du kan også bruge havremel og samle dejen i en skål. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, fjern det øverste stykke, og flyt dejen over på en bageplade.    5. Smør æggemassen ud i en stor cirkel på dejen, som hvis du lavede en pizza, og fordel rødbedeskiverne over. Top med de karamelliserede rødløg og 50 g smuldret feta. Fold siderne af dejen ind over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen, så fyldet kan flyde ud. Pensl kanterne med æggeblomme, og drys med lidt ekstra havregryn. Bag galetten i en 200° varm ovn i 30-40 minutter, indtil kanterne er sprøde og gyldne. Pynt med rosmarin, og servér.   TIP: Brug færdiglavet tærtedej, hvis det skal gå ekstra stærkt.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Spicy tigerrejer med glasnudelsalat – få opskriften her

Onsdag: Hawaiiansk kyllingesalat med grillet ananas – få opskriften her

Torsdag: Rødbede-quinoa-otto – få opskriften her

Fredag: Lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater – få opskriften her