Aftensmad

Hakkebøffer med kartoffelmos og peberfrugtsalat

af Camilla Zarah Lawes 2. marts 2015
Foto: Columbus Leth
I denne uge får du fem opskrifter på skønne klassiske retter med et twist. Her får du opskriften på hakkebøffer med kartoffelmos og peberfrugtsalat

Hakkebøffer med kartoffelmos og peberfrugtsalat  til 4 personer

Hakkede sorte oliven og et drys snittet forårsløg giver kartoffelmosen lidt mere kant.

INGREDIENSER 600 g hakket oksekød 2 spsk. solsikkeolie til stegning salt og friskkværnet peber   KARTOFFELMOS MED OLIVEN 3-4 bagekartofler 50 g smør 1 dl mælk, gerne sødmælk salt og friskkværnet peber 12 store sorte oliven   PEBERFRUGTSALAT ½ spidskål 2 røde peberfrugter   SESAMDRESSING 3 spsk. sesamolie 2 spsk. æbleeddike salt og friskkværnet peber   PYNT 2 forårsløg  

Opskrift - sådan laver du hakkebøffer med kartoffelmos og peberfrugtsalat 

  1. Form kødet til 4 bøffer. Steg bøfferne godt på begge sider i olie på en pande ved høj varme. Skru ned for varmen, og steg dem færdige ved lav varme. Tag dem af panden, og krydr med salt og peber.   2. Kartoffelmos med oliven: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Læg dem i en gryde, dæk med vand, og kog dem helt møre. Hæld vandet fra. Rør smør og mælk i, og mos kartoflerne godt. Krydr med salt og peber. Fjern eventuelle sten fra de sorte oliven, hak dem groft, og vend dem i mosen.   3. Peberfrugtsalat: Snit spidskålen fint. Rens peberfrugterne, og skær dem i tynde strimler.   4. Sesamdressing: Rør sesamolie sammen med æbleeddike, salt og peber. Vend dressingen sammen med spidskål og peberfrugt, og lad det gerne trække lidt.   5. Servér bøfferne med peberfrugtsalat og kartoffelmos drysset med fintsnittet forårsløg.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Koteletter i fad med æbler og rødbeder – Få opskriften her

Kylling i fad med hvidløg, kartofler og tomatsalat – Få opskriften her

Glaseret skinke med coleslaw og stegte kartofler – Få opskriften her

Karamelliseret løgtærte med grøn salat – Få opskriften her