Aftensmad

Hakkebøffer med bagte porrer og rødbeder

af Marie Melchior 2. marts 2022
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på moderne mormormad. Her får du opskriften på hakkebøffer med bagte porrer og rødbeder
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

INGREDIENSER

  • 1 kg hakket oksekød
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 3 spsk. kapers
  • smør og olie til stegning

BAGTE PORRER OG RØDBEDER

  • 500 g rødbeder
  • 2 porrer
  • 2 spsk. balsamico
  • 6 spsk. olivenolie
  • 3 kviste timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille bundt bredbladet 
  • persille

Kapers og tomatpuré giver hakkebøfferne ekstra smag.

1. Rør oksekødet med salt, peber, tomatpuré og kapers. Form kødet til hakkebøffer, og steg dem i olie og smør på en pande. De skal have 4-5 minutter på hver side.

 

2. Bagte porrer og rødbeder: Tænd ovnen på 200°. Rens porrerne; flæk dem på langs, og skær dem i 6 cm lange stykker. Skræl rødbederne, og skær dem i 6 cm lange, tykke bjælker. Læg porrer og rødbeder i et ovnfast fad, og dryp med 1 spsk. balsamico og 3 spsk. olivenolie. Krydr med hakket timian, salt og peber, og sæt fadet i ovnen i 30 minutter, til rødbederne er møre, men stadig har lidt bid. Vend de bagte rødbeder og porrer med hakket persille og den resterende balsamico og olivenolie.

 

3. Servering: Anret de bagte grøntsager på et fad; smuldr gedeosten udover, og servér som tilbehør til hakkebøfferne.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Lammefrikassé med kikærter, mynte og asparges - Få opskriften her

Svinekam med abrikosglace og ovnstegte kartofler - Få opskriften her

Karbonader og spidskålssalat med mormordressing - Få opskriften her

Rødspætteruller og quinoasalat med lime - Få opskriften her