hakkebøf
Mad

Hakkebøf og spidskålssalat med flødedressing

24. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Knasende sprød spidskål vendt med en flødelækker mormordressing – så får alle lyst til at spise en portion mere af den sunde kål. Her får du opskriften på hakkebøf og spidskålssalat med flødedressing
4 personer
Tid i alt 30 min

HAKKEBØF

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

SPIDSKÅLSSALAT

  • 1 spidskål
  • 1 bundt dild
  • 200 g fine grønne ærter (fra frost eller evt. friskbælgede)

FLØDEDRESSING

  • 2 spsk. lys eddike
  • ½ spsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl piskefløde

TILBEHØR

  • groft flute

1. SPIDSKÅLSSALAT: Fjern de yderste blade fra spidskålen, og skær spidskålen i 2 dele på langs. Skær stokken væk, og snit kålen meget tyndt, evt. på et mandolin-jern. Pluk dild i små buketter. Vend ærterne sammen med spidskål og dild i en skål.

2. FLØDEDRESSING: Rør eddike og sukker sammen. Krydr med salt og peber, og rør fløden i. Hæld flødedressingen over spidskålssalaten.

3. HAKKEBØF: Form kødet til 4 store kugler, og tryk dem let flade. Varm en (grill)pande op, pensl den med olie, og steg bøfferne i ca. 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér hakkebøfferne med spidskålssalat og lunet flute som tilbehør.

Få mere mad-inspiration i faktas tilbudsavis

Læs også