En klassisk omgang hakkebøffer med bløde løg og grønkålssalat
Mad

Hakkebøf med bløde løg og grønkålssalat med bagte rødbeder

15. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er klassiske hverdagsretter på den sunde måde. Her får du opskriften på hakkebøf med bløde løg og grønkålssalat med bagte rødbeder
4 personer

HAKKEBØF

  • 1 kg hakket oksekød
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør til stegning
  • 2 løg

GRØNKÅLSSALAT

  • 500 g rødbeder
  • 200 g grønne linser (f.eks. fra Puy)
  • salt
  • 1 granatæble
  • 200 g frisk grønkål

DRESSING

  • 6 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

1. Grønkålssalat: Tænd ovnen på 200°. Skyl rødbederne, men skræl dem ikke. Læg rødbederne i en bradepande, og bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er møre. Gnid skrællen af dem, og skær dem i grove tern. Skyl linserne under koldt vand i en sigte. Kog dem i letsaltet vand i 15 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Halvér granatæblet, og pil kernerne ud. Skyl, rib og hak grønkålen fint. Bland grønkålen sammen med rødbedetern, linser og granatæblekerner.

2. Dressing: Rør olivenolie sammen med æbleeddike, salt og peber. Hæld dressingen over grønkålssalaten, og bland godt.

3. Hakkebøf: Form kødet til hakkebøffer, og krydr dem med peber. Smelt smørret på en pande, og lad det bruse af. Steg hakkebøfferne i 4-5 minutter på hver side. Pil løgene, skær dem i tynde ringe, og steg dem bløde på panden. Tilsæt evt. lidt mere smør.

4. Servering: Anret salaten på 4 tallerkener, og læg en hakkebøf med løg ovenpå.

UGENS ANDRE OPSKIFTER

Kødboller i sellerisauce – Få opskriften her

Læs også