

Hakkebøf med bløde løg og grønkålssalat med bagte rødbeder
HAKKEBØF
- 1 kg hakket oksekød
- friskkværnet peber
- 25 g smør til stegning
- 2 løg
GRØNKÅLSSALAT
- 500 g rødbeder
- 200 g grønne linser (f.eks. fra Puy)
- salt
- 1 granatæble
- 200 g frisk grønkål
DRESSING
- 6 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æbleeddike
- salt og friskkværnet peber
1. Grønkålssalat: Tænd ovnen på 200°. Skyl rødbederne, men skræl dem ikke. Læg rødbederne i en bradepande, og bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er møre. Gnid skrællen af dem, og skær dem i grove tern. Skyl linserne under koldt vand i en sigte. Kog dem i letsaltet vand i 15 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Halvér granatæblet, og pil kernerne ud. Skyl, rib og hak grønkålen fint. Bland grønkålen sammen med rødbedetern, linser og granatæblekerner.
2. Dressing: Rør olivenolie sammen med æbleeddike, salt og peber. Hæld dressingen over grønkålssalaten, og bland godt.
3. Hakkebøf: Form kødet til hakkebøffer, og krydr dem med peber. Smelt smørret på en pande, og lad det bruse af. Steg hakkebøfferne i 4-5 minutter på hver side. Pil løgene, skær dem i tynde ringe, og steg dem bløde på panden. Tilsæt evt. lidt mere smør.
4. Servering: Anret salaten på 4 tallerkener, og læg en hakkebøf med løg ovenpå.
UGENS ANDRE OPSKIFTER
Kødboller i sellerisauce – Få opskriften her
Svinekoteletter i fad med æbler og kartofler – Få opskriften her
Spaghetti og kødsauce med rodfrugter – Få opskriften her
Asiatiske fiskefrikadeller med rejer og agurkesalat – Få opskriften her