Aftensmad

Grønne asparges med smilende æg og sennepsdressing

af Mai Knauer 23. marts 2015
Foto: Columbus Leth
I denne uge står aftensmaden på lækre retter med skønne forårsgrøntsager. Her får du opskriften på grønne asparges med smilende æg og sennepsdressing ugens madplan, ugens opskrifter, hverdagsmad, forårsmad

Grønne asparges med smilende æg og sennepsdressing til 4 personer

Smilende æg skal have en fast hvide, mens blommen stadig skal være let flydende.   DET SKAL DU BRUGE 500 g grønne asparges 2 store æg   SENNEPSDRESSING 2 spsk. olivenolie 1 spsk. hvidvinseddike 1 spsk. dijonsennep salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING 2 tsk. små kapers 50 g parmesan 1 lille bundt estragon godt brød  

Opskrift - sådan laver du grønne asparges med smilende æg og sennepsdressing

  1. Skyl aspargeserne, og bræk de nederste, lidt træede ender af. Læg aspargeserne i en gryde med kogende, letsaltet vand i 2-3 minutter. Hæld vandet fra, og skyl dem godt med koldt vand. Kog æggene i 5-6 minutter alt efter størrelse – de skal være smilende.   2. Sennepsdressing: Bland alle ingredienserne godt sammen.   3. Servering: Læg aspargeserne på et fad, eller fordel dem på 4 tallerkener. Dryp sennepsdressingen over. Pil æggene; skær dem i kvarter, og fordel dem oven på aspargeserne. Pynt med kapers, parmesan og friskhakket estragon. Spis brød til.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Steak med ærtepuré og nye kartofler – Få opskriften her

Lammekoteletter og perlespeltsalat med æbler og persille – Få opskriften her

Røget laks og kartoffelsalat med rygeost og radiser – Få opskriften her

Cæsarsalat med kylling og rugbrødschips – Få opskriften her