Grøn shakshuka med porrer og linser
Aftensmad

Grøn shakshuka med porrer og linser

af Emma Martiny 28. marts 2019
Foto: Winnie Methmann
Prøv en grøn version af den nordafrikanske shakshuka. Servér retten med lunt fladbrød, og spis den gerne direkte fra panden. Her får du opskriften på grøn shakshuka med porrer og linser
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 porrer
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ spsk. røget paprika
  • ½ spsk. stødt koriander
  • ½ spsk. stødt spidskommen
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 450 g spinat fra frost
  • 1 dåse grønne linser
  • 8 æg
  • 2 spsk. sorte sesamfrø
  • 50 g feta
  • ½ dl tørrede tranebær

TIL SERVERING

  • fladbrød

Opskrift - sådan laver du grøn shakshuka med porrer og linser 

  Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens porrer, skær enderne og de yderste grove blade af, og skær porrerne i skiver. Steg løg, hvidløg og porrer i olie på en stor pande med tilhørende låg. Tilsæt paprika, koriander, spidskommen, salt og peber, og steg videre, til grøntsagerne begynder at tage farve. Skær korianderbladene fra stilkene, og hak stilkene fint – gem bladene til servering. Vend stilkene i blandingen på panden. Tilsæt frossen spinat, og lad det stege, indtil spinaten tør op. Skyl linserne fra dåsen i en sigte, og vend dem i retten. Skub spinatsaucen ud til siderne med en ske, så der dannes et hul i midten. Slå et æg ud i hullet. Gør det samme med de resterende æg, og læg herefter låg på panden. Lad retten simre i 5-10 minutter, indtil æggehviderne er faste og blommerne stadig flydende. Rist sesamfrøene på en tør pande. Smuldr feta over retten, og drys med sesamfrø, tranebær og korianderblade. Servér straks med lunet fladbrød.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksebøffer med sorte ris og mango-avocado-salsa - Få opskriften her

Onsdag: Pasta alla puttanesca - Få opskriften her

Torsdag: Fyldte fladbrød med lam, spinat og feta - Få opskriften her

Fredag: Kartoffelmos med braiseret spidsbryst og palmekål - Få opskriften her